SUPER BRIGHT TANDBLEKNING              2900 KR

Hur går tandblekningen till?

Du behöver ha varit hos en tandläkare eller tandhygienist innan du kommer till oss för att kontrollera att du är frisk i munnen, hålfri och fri från tandsten. Vi rekommenderar att du har gjort det senast tre månader innan du bokar en tid för blekning.
När du kommer till oss gör vi först en konsultation, sedan börjar man med putsning av tänderna för att ta bort ytliga beläggningar och fläckar. Därefter appliceras protector, en flytande plastmassa som appliceras längs med tandköttskanten för att skydda tandköttet från gelen. Blekningsgelen appliceras direkt på tänderna och aktiveras med blått plasmaljus. Ljuset i sig bleker inte, dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom aktivering av gelen. Under hela behandlingen appliceras gelén totalt 3 x 20 minuter.
 Behandlingen, inklusive konsultation tar ca 90 minuter. 

Vad är missfärgningar?

De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och tobak missfärgar tänderna över tid, vilket är helt naturligt och svårt att undvika helt. Dessutom så minskar oftast vitheten med åren och somliga av oss har mindre vita tänder redan från födseln. Det finns också mer ovanliga typer av missfärgningar orsakade av exempelvis slag eller olycka, mediciner eller vissa sjukdomar. Ett för stort intag av fluor under förkalkningen av tänderna (när man är barn) kan även göra tänderna missfärgade. Detta brukar kallas fluoros och framträder som vita eller gulbruna fläckar på tänderna. 

När utför vi inte någon behandling?

Vi utför tyvärr inte behandlingar om du har någon typ av pågående inflammation i kroppen eller munnen, om du är gravid eller ammar, har någon inopererad medicinsk enhet såsom konstgjord hjärtklaff, höftled eller ledprotes eller liknande utan att ha fått antibiotika i förebyggande syfte, eller om du är allergisk mot väteperoxid eller plast. Vad som också kan vara bra att tänka på är om du gjort en läpputfyllnadsbehandling, bör du inte göra en tandblekning direkt efter, utan vänta 3-4 veckor.